Cursus zelfstandig zekeren van cliënten

De cursus “zelfstandig zekeren van cliënten” is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die werkzaam zijn op een instituut zoals een GGZ-instelling of revalidatiecentrum. Doel is om aan het eind van de cursus veilig een cliënt in een 1:1 situatie te kunnen zekeren.

Inhoud
De cursus bestaat uit
– Materiaalkennis
– Veiligheidsketen in combinatie met veilig zekeren
– Spelvormen

Praktisch over de opleiding
De opleiding wordt verzorgd door Jasper de Jong. Sinds 2007 werkzaam geweest voor diverse klimcentra, vanaf 2009 Opleider en per 2014 ook Beoordelaar voor de Nederlands Klim- en Bergsport Vereniging. In 2017 is ook de laatste opleidersrol namelijk Leercoach verkregen.

Deze opleiding kan eenvoudig op locatie bij de eigen klimwand worden verzorgt. Vooraf wordt er door middel van een online formulier geïnventariseerd wat de ervaring is van de deelnemers. Afhankelijk van de ervaring van de deelnemers aan deze opleiding kan er gevraagd worden om vooraf nog een keer zelf te klimmen met collega’s of onder begeleiding van een instructeur in een regulier klimcentrum.

De spelvormen worden niet alleen tijdens de opleiding behandeld maar de deelnemers ontvangen ook een leskaart met een 8-tal diverse spelopdrachten. De leerlingen kunnen in combinatie met deze leskaart diverse spelopdrachten uitvoeren om zo een ieder op zijn/haar eigen niveau uit te dagen.

Na succesvolle deelname aan de opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat. Het certificaat kent een geldigheidsduur van 3 jaar. Advies is om minimaal elke 3 jaar een bijscholingsopleiding te volgen om up-to-date te blijven van veranderende inzichten binnen de klimsport om zo zelf de klimsport veilig te kunnen aanbieden.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen €295,- voor een groep van 1 – 6 deelnemers. Heb je een grote groep? Voor de 7e t/m de 12e persoon betaal je een supplement á €195,-.
Bedragen zijn exclusief BTW en reiskosten. Reiskosten bedragen €0,30 per km (retour).

Inschrijven

    Aantal deelnemers aan scholingsdag (verplicht)
    1 - 67 - 1213 - 18

    Overige mogelijkheden
    Komen deelnemers niet gemakkelijk boven? Denk dan eens na over het aan laten brengen van extra grepen/routes of om de grepen een nieuwe positie te geven op de klimwand? Het bouwen van routes kan gecombineerd worden op dezelfde dag als een opleiding wordt gegeven. Zo worden bijvoorbeeld ‘s ochtends de routes aangepast en vind de opleiding ‘s middags plaats.