Particulieren

De Klimspecialist biedt maar liefst 8 verschillende klimcursussen aan. Het gaat hierbij om cursussen voor beginners maar ook voor gevorderde klimmers. Belangrijk en misschien wel uniek zijn de herhalingscursussen die elk jaar, voornamelijk in het voorjaar, in de agenda staan gepland. Bij een aantal cursussen is een voorbereidende dag in Nederland gepland om zo tot een optimaal resultaat te komen aan het einde van de betreffende cursus. Op deze pagina wordt elke klimcursus in het kort beschreven. Bekijk de cursuspagina voor verdere details.
Belangrijk! Een cursus bij De Klimspecialist gaat in principe altijd al vanaf 2 personen door! Wil jij een cursus op maat? Ook dat is mogelijk vanaf 2 personen.

Wist je dat als jij meedoet aan 1 van de particuliere programma’s bij De Klimspecialist je dan ook mee kan naar de outdoor week in het Oostenrijkse Ötztal? In de zomervakantie verblijven we van 10 tot en met 16 augustus op een camping. Deze camping zal de uitvalsbasis zijn. Slaap jij liever in een appartement? Dan kom je gewoon gezellig mee eten op de momenten dat jij wilt en vertrek je ’s avonds naar je eigen stek. We voorzien je van tips, alles is vrijblijvend. Belangrijk! In Oostenrijk worden geen cursussen gegeven, het is bedoeld als gezellig samenzijn waarbij je bij elkaar aan kan sluiten om gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Mis je materiaal? Dat is dan bij ons te huur of eventueel te koop.

Herhalingscursussen in Nederland
Op dit moment worden er voor de niveau’s indoor voorklimmen, outdoor voorklimmen singlepitch en outdoor voorklimmen multipitch (enkel touw) herhalingscursussen georganiseerd. Wil jij je voor een ander niveau graag opfrissen? Neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursus indoor voorklimmen
In 2023 staat deze cursus niet op de planning. Wil je toch graag met een groep de cursus indoor voorklimmen volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaking met rotsklimmen en klettersteigen
Ben jij fervent boulderaar, klim je zo nu en dan in de klimhal (eventueel onder begeleiding) of klim je al in de hal maar heb je nog nooit buiten in de rots geklommen? Neem dan deel aan het 2-daagse programma kennismaking met rotsklimmen. Je gaat proeven aan het klimmen in de rotsen, staan stil bij diverse klimtechnieken, komt abseilend van ruim 35 meter naar beneden en we wisselen het klimmen af met toppen van een klettersteigroute.

Cursus klettersteigen / via ferrata
Langs een rots verplaatsen en jezelf beveiligen aan de stalen kabel. Dat is het belangrijkste bij het klettersteigen. Maar wat is dan via ferrata? Dat is precies hetzelfde maar dan de Italiaanse benaming. Het klettersteigen is laagdrempelig maar zeker niet zonder risico. Tijdens deze 2-daagse cursus leer jij belangrijke basiskennis om veilig de bergen in te gaan.

Cursus outdoor voorklimmen singlepitch
De cursus singlepitch wordt in 2 verschillende varianten aangeboden. Aangezien 2 dagen vaak te krap zijn om alle kennis goed aan te leren én op het einde te beheersen zijn er een aantal voorbereidingsdagen in Nederland. Op die manier kan je de voorbereidingsdag in Nederland combineren met de 2-daagse singlepitch cursus in België volgen. Vind je dit maar lastig? Neem dan deel aan de 3-daagse singlepitch cursus in België. Deze worden aangeboden gedurende feestweekenden of vakanties. Zo hoef je geen extra vrije dagen aan te vragen.

Cursus outdoor voorklimmen multipitch
De cursus multipitch wordt net als de singlepitch cursus ook in 2 verschillende varianten aangeboden. Je kan de cursus starten met de voorbereidingsdag in Nederland gecombineerd met de 2-daagse multipitch cursus in België of je neemt direct deel aan de 3-daagse multipitch cursus in België om te zorgen dat je hierna veilig op pad kan met het klimmen van meerdere touwlengtes.

Cursus reddingstechnieken
In 2023 staat deze cursus helaas nog niet op de planning. Wil je toch graag met een groep deze cursus volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Cursus adventure klimmen
In 2023 staan er helaas nog geen cursussen dubbeltouw of mobiele protectie op de planning. Wil je toch graag met een groep 1 van deze cursussen volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Instructeursopleidingen
Wil jij ook instructeur worden? Dan dien je begeleid te worden door een NKBV opleidingscentrum. De Klimspecialist beschikt over alle 3 de benodigde opleiderlicenties. Dus ben jij op zoek naar een leercoach, beoordelaar of praktijkbegeleider voor 1 van de volgende instructeursopleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
– Sportklimbegeleider indoor toprope (SKB2-IT)
– Sportkliminstructeur indoor toprope (SKI3-IT)
– Sportkliminstructeur indoor voorklimmen (SKI3-IV)
– Sportkliminstructeur outdoor voorklimmen (SKI3-OV)

Klimmaterialen
Wil je klimmaterialen aanschaffen voor of nadat een cursus? Wist je dat je bij De Klimspecialist ook materiaal kan bestellen. Alle gangbare materialen van het Italiaanse merk Climbing Technology zijn doorgaans op voorraad.

Cursusdata 2023
In 2023 zijn er geen vast geplande cursussen, deze zijn enkel op aanvraag beschikbaar.