Mobiele klimpanelen voor het wandrek

Verander in een handomdraai je wandrek tot een kleine klimwand!

Klimmen kan perfect op school

Klimmen hoeft niet altijd in een klimhal plaats te vinden, maar kan ook prima in een gymzaal. Wil je geen vaste opstelling zoals bij een traverse of klimwand het geval is? Dan zijn de mobiele klimpanelen een ideale oplossing. Losse panelen die je aan de spijlen van het rek bevestigd en die gezamenlijk een kleine klimwand vormen. Hierdoor kunnen kinderen in het basisonderwijs spelenderwijs kennismaken met de klimsport maar ook angsten overwinnen. Licht overhangend, recht of naar voren hellend? Met simpele of iets uitdagendere klimroutes. Alles is mogelijk, vereist geen specifieke kennis van de docent en kan kort voor een gymles worden opgebouwd.

Het idee voor de mobiele klimpanelen is reeds ontstaan in 2010 maar heeft tot mei 2018 in de spreekwoordelijke ijskast gestaan. Het ontwerp, de bouw en het installeren van de klimpanelen is allemaal in eigen beheer. De panelen zijn maatwerk waardoor het eindproduct volledig zal zijn afgestemd op de locatie en de wensen van de school.

Eigenschappen:

  • Er wordt gebruik gemaakt van de basis materialen uit de gymzaal: wandrek in combinatie met een reguliere ‘dikke’ valmat.
  • De docent hoeft niet geschoold te zijn om deze klimactiviteit aan te bieden aangezien het gaat om de reguliere hoogte van het wandrek en er geen touwen gebruikt worden.
  • Er wordt voorzien in een instructiekaart waar 11 oefenvormen op staan om meerdere uitdagende lessen te kunnen geven maar waar de bovenbouw ook zelf mee uit de weg kan.
  • De panelen zijn niet zwaar waardoor alle docenten de panelen in een wandrek kunnen plaatsen.
  • In de praktijk hang je in het wandrek meerdere panelen tegelijkertijd. Mijn advies is om in de middelste rijen van het wandrek de panelen te hangen zodat de zijkanten gebruikt kunnen worden voor het afklimmen. Op deze manier blijft de doorstroming op gang.
  • De mobiele klimpanelen kunnen in alle gewenste kleuren geleverd worden.

Heb je interesse? Neem dan gerust contact met mij op. We zullen dan samen je wensen inventariseren en de mogelijkheden bekijken waarna een offerte op maat zal worden verzonden.