Klim of bouldertraverse

Naast de mobiele klimpanelen behoort het plaatsen van traverse ook tot de mogelijkheden. De meeste noemen het een klimtraverse maar soms wordt het ook als bouldertraverse beschreven. De muur wordt voorzien van schroefdraadhulzen waar de klimgrepen vervolgens aan bevestigd worden. Vervolgens klimt men van links naar rechts of vice versa. Binnen 1 dag creëeren we zo een leuke en uitdagende klimfaciliteit op school of op het werk.

De traverse kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Binnen in de gymzaal of op het schoolplein. Of daag de kinderen uit om eens niet door de gang te lopen maar te klauteren.

Reactie docent speciaal basisonderwijs: “De leerlingen kijken naar de traverse en zo af en toe stapt zelfs een leerling waar je het totaal niet van verwacht de traverse op. Het daagt ze uit zonder dat er gedwongen wordt. Fantastisch!”

Uiteraard is een klimtraverse ideaal te combineren met de mobiele klimpanelen. De grepen van de traverse kunnen naar eigen inzicht eenvoudig worden verplaatst. De klimwanden worden gebouwd volgens de gestelde normen. Meer informatie hierover vind je op de website van de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging).

 

Wil je ook een klimtraverse binnen in de gymzaal of juist buiten op het schoolplein? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.