Opleiding klimonderwijs door LO-docenten

De opleiding “klimonderwijs door LO-docenten” is speciaal ontwikkeld voor LO-docenten die werkzaam zijn op het basis- of voortgezet onderwijs en beschikken over een eigen klimwand waar ze zelf klimgymlessen (willen) verzorgen. Doel is dat de LO-docent aan het eind van de opleiding het klimonderwijs veilig aan een groep leerlingen kan aanbieden.

Inhoud
De opleiding bestaat uit
– Materiaalkennis
– Veiligheidsketen in combinatie met veilig zekeren
– Didactiek
– Spelvormen

Praktisch over de opleiding
De opleiding wordt verzorgd door Jasper de Jong. Sinds 2007 werkzaam geweest voor diverse klimcentra, vanaf 2009 Opleider en per 2014 ook Beoordelaar voor de NKBV (Nederlands Klim- en Bergsport Vereniging). In 2017 is ook de laatste opleidersrol namelijk Leercoach verkregen. Sinds de start van De Klimspecialist in 2018 zijn wij ook direct voor de NKBV een opleidingscentrum.

Deze opleiding kan eenvoudig op locatie bij de eigen klimwand worden verzorgt. Vooraf wordt er door middel van een online formulier geïnventariseerd wat de ervaring is van de deelnemers. Afhankelijk van de ervaring van de deelnemers aan deze opleiding kan er gevraagd worden om vooraf nog een keer zelf te klimmen met collega’s of onder begeleiding van een instructeur in een regulier klimcentrum.

De spelvormen worden niet alleen tijdens de opleiding behandeld maar de deelnemers ontvangen ook een leskaart met een 8-tal diverse spelopdrachten. De leerlingen kunnen in combinatie met deze leskaart diverse spelopdrachten uitvoeren om zo een ieder op zijn/haar eigen niveau uit te dagen.

Na succesvolle deelname aan de opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat. Het certificaat kent een geldigheidsduur van 3 jaar. Advies is om minimaal elke 3 jaar een bijscholingsopleiding te volgen om up-to-date te blijven van veranderende inzichten binnen de klimsport om zo zelf de klimsport veilig te kunnen aanbieden.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen €295,- voor een groep van 1 – 6 deelnemers. Heb je een grote groep? Voor de 7e t/m de 12e persoon betaal je een supplement á €195,-.
Bedragen zijn exclusief BTW en reiskosten. Reiskosten bedragen €0,30 per km (retour).

Overige mogelijkheden
Komen deelnemers niet gemakkelijk boven? Denk dan eens na over het aan laten brengen van extra grepen/routes of om de grepen een nieuwe positie te geven op de klimwand? Het bouwen van routes kan gecombineerd worden op dezelfde dag als een opleiding wordt gegeven. Zo worden bijvoorbeeld ‘s ochtends de routes aangepast en vind de opleiding ‘s middags plaats.

 

Inschrijfformulier klimonderwijs door LO-docenten

    Aantal deelnemers aan scholingsdag (verplicht)
    1 - 67 - 1213 - 18