Routebouwen

In een klimhal is de kwaliteit van de klimroutes één van de bepalende factoren waardoor klimmers zullen blijven terugkomen. Maar ook bij (onderwijs)instellingen is dit van groot belang om meer plezier te ervaren door boven te kunnen komen. Zeker voor de beginnende klimmer is dit erg belangrijk: na de eerste paar weken waarin de eenvoudige routes worden geklommen zullen er genoeg routes moeten zijn die aansluiten op de niveau ontwikkeling waardoor de succesbeleving in gang blijft.. Voor routebouwers is het ontwikkelen van routes tot niveau 6a niet altijd uitdagend genoeg waardoor precies dit type routes niet altijd voldoende aanwezig zijn en/of regelmatig vervangen worden.

Met 8 jaar aan ervaring in diverse klimcentra, heel wat uren hangend in de wand als routebouwer en goed inzicht in wat een route ‘goed laat lopen’ heb je aan De Klimspecialist een ervaren kracht. Ik vind het interessant om de beginnende klimmer uit te dagen en mooie routes te bouwen, bijvoorbeeld voor technieklessen, waardoor het enthousiasme voor klimsport alleen maar meer wordt aangewakkerd. In mijn ogen is dat voor deze groep cruciaal. Ben je op zoek naar een routebouwer, eenmalig of voor meerdere momenten? Neem gerust contact met mij op.

Een nieuwe wand met (te) weinig klimgrepen? Uiteraard kunnen we voor (onderwijs)instellingen ook extra of nieuwe klimgrepen bijplaatsen om zo beter de doelgroep te kunnen bedienen. Neem vrijblijvend contact met ons op.