Over De Klimspecialist

De Klimspecialist, wie zijn dat eigenlijk?

Het bedrijf is opgericht door Jasper de Jong en hij wordt geassisteerd door Fleur en verschillende instructeurs. Het bedrijf wordt gerund vanuit Rheden waar ook de werkplaats is waar de productie van de panelen plaats vindt.

Over Jasper de Jong zelf. Hij is 34 jaar en woonachtig in Rheden en inmiddels meer dan 15 jaar werkzaam in de klim- en buitensport. Tijdens jeugdvakanties mocht hij samen met zijn familie genieten van al het moois wat de buitensport te bieden heeft. Activiteiten variërend van klimmen en abseilen tot canyoning en raften; de vakanties waren altijd lekker actief. Mede hierdoor is hij na de middelbare school naar het CIOS te Heerenveen gegaan om daar de richting Buitensportinstructeur te volgen in combinatie met extra vakken als duikinstructeur, hockeytrainer en bedrijfseconomie.

Na het CIOS is hij aan de Hogeschool van Amsterdam verder gegaan met de opleiding SM&O, ‘Sport, Management & Ondernemen’ (tegenwoordig Sportkunde). Ondanks dat deze opleiding precies in zijn straatje paste heeft hij deze niet afgemaakt omdat de uitdaging zich voordeed om als locatiemanager aan de slag te gaan bij een nieuw klimcentrum in Dordrecht. Dit was op dat moment een logische volgende stap aangezien hij reeds 4 jaar naastzijn studies parttime werkzaam was in verschillende klimcentra. Het opbouwen van een team, contact hebben met de klimmers, creëren van een actief klimmers-netwerk en het enthousiast maken van sportievelingen binnen de klimsport; hij kon er prima zijn ei in kwijt.

Na ruim 4,5 jaar heeft hij het klimcentrum in Dordrecht verruild voor een buitensportlocatie in de Belgische Ardennen waar hij ruim 2,5 jaar heeft mogen werken om een locatie en team aan te sturen met zeer uiteenlopende groepen en programma’s. Van particuliere groepen bestaande uit 6 personen tot bedrijfsfeesten met meer dan 150 personen en van cursussen introductie rotsklimmen tot voorklim 5-daagses. Het werk was divers en hij heeft zichzelf daar nog meer kunnen ontwikkelen als allround klimspecialist. Na 10 jaar als werknemer binnen de branche bleef het toch knagen om ooit voor mezelf te beginnen en al snel kreeg het bedrijfsplan vorm en was De Klimspecialist geboren.

Met het bedrijf De Klimspecialist richten we ons op een aantal onderdelen.

  • Mobiele klimpanelen: Een concept welke tijdens de opleiding SM&O Sport, Management & Ondernemen is ontwikkeld, inmiddels verder is uitgewerkt en ook reeds in de praktijk is gebracht.
  • Opleidingen: Het verzorgen van instructeurs opleidingen, begeleiden van trajecten en het examineren van instructeurs in opleiding.
  • Instructie: Het begeleiden van diverse activiteiten in een klimhal, klimbos of buitensport organisatie in Nederland of daarbuiten.
  • Cursussen: Maatwerk programma’s voor individuen en kleine groepen om jezelf te ontwikkelen binnen de klimsport en voorbereid de rotsen op te gaan.
  • Routebouwen: Voorzien in mooie routes in klimcentra en voor klimwanden op scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *