Over De Klimspecialist

De Klimspecialist, wie is dat eigenlijk?

Ik ben Jasper de Jong, 30 jaar, woonachtig in Arnhem en inmiddels meer dan 12 jaar werkzaam in de klim- en buitensport. Tijdens jeugdvakanties mocht ik samen met mijn familie genieten van al het moois wat de buitensport te bieden heeft. Activiteiten variërend van klimmen en abseilen tot canyoning en raften; de vakanties waren altijd lekker actief. Mede hierdoor ben ik na de middelbare school naar het CIOS te Heerenveen gegaan om daar de richting Buitensportinstructeur te volgen in combinatie met extra vakken als duikinstructeur, hockeytrainer en bedrijfseconomie.

Na het CIOS ben ik aan de Hogeschool van Amsterdam verder gegaan met de opleiding SM&O, ‘Sport, Management & Ondernemen’ (tegenwoordig Sportkunde genaamd). Ondanks dat deze opleiding precies in mijn straatje paste heb ik deze niet afgemaakt omdat de uitdaging zich voordeed om als locatiemanager aan de slag te gaan bij een nieuw klimcentrum in Dordrecht. Dit was op dat moment een logische volgende stap aangezien ik reeds 4 jaar parttime werkzaam was in verschillende klimcentra. Het opbouwen van een team, contact hebben met de klimmers, creëren van een actief klimmers-netwerk en het enthousiast maken van sportievelingen binnen de klimsport; ik kon er prima mijn ei in kwijt.

Na ruim 4,5 jaar heb ik het klimcentrum in Dordrecht verruild voor een buitensportlocatie in de Belgische Ardennen waar ik me ruim 2,5 jaar heb ingezet om een locatie en team aan te sturen met zeer uiteenlopende groepen en programma’s. Van particuliere groepen bestaande uit 6 personen tot bedrijfsfeesten met 150 personen en van cursussen introductie rotsklimmen tot voorklim 5-daagses. Het werk was divers en ik heb mijzelf daar nog meer kunnen ontwikkelen als allround klimspecialist. Na 10 jaar als werknemer binnen de branche bleef het toch knagen om ooit voor mezelf te beginnen en al snel kreeg het bedrijfsplan vorm en was De Klimspecialist geboren.

Met het bedrijf De Klimspecialist richt ik me op een aantal onderdelen.

  • Mobiele klimpanelen: Een concept welke ik tijdens mijn opleiding SM&O Sport, Management & Ondernemen heb ontwikkeld, inmiddels verder heb uitgewerkt en ook reeds in de praktijk heb gebracht.
  • Opleidingen: Het verzorgen van instructeurs opleidingen, begeleiden van trajecten en het examineren van instructeurs in opleiding.
  • Instructie: Het begeleiden van diverse activiteiten in een klimhal, klimbos of buitensport organisatie in Nederland of daarbuiten.
  • Cursussen: Maatwerk programma’s voor individuen en kleine groepen om jezelf te ontwikkelen binnen de klimsport en voorbereid de rotsen op te gaan.
  • Routebouwen: Voorzien in mooie routes in klimcentra en voor klimwanden op scholen.

Eén antwoord op “Over De Klimspecialist”

  1. Mooi verhaal Jasper!! Man, wat gaaf dat dit je allemaal gelukt is en je nog steeds je dromen volgt! Trots op jou!! Fijn dat ik aan het begin van al je keuzes een klein stukje met je heb mogen mee(be)leven.
    Kus op je voorhoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *