Voorbereidingsdag gecombineerd met 2-daagse singlepitch cursus

Programma
Voorbereidingsdag in Nederland
Je start met een voorbereidingsdag in Nederland. Deze vindt in principe plaats bij de klimhal Neoliet Utrecht.

Het programma start om 9.30u en eindigt rond 17.00. Dit is mede afhankelijk van de grote van de groep. Deze dag staat in het teken om je voor te bereiden op de 2-daagse cursus singlepitch. De belangrijkste technieken oefenen we in een gemakkelijke omgeving. We starten op de grond en gaan vervolgens de wand op om de technieken boven aan de wand te laten zien.

2-daagse cursus in België
We verzamelen tussen 09.30 en 09.45 op de afgesproken plek zodat we om 10.00u ook direct van start kunnen gaan. Doorgaans is dit de parkeerplek van het betreffende klimgebied waar de klimcursus die dag plaats vindt. Dit kan per cursusweekend verschillen. Deze locatie is op de dag zelf vanuit Nederland goed aan te rijden. We starten met het verdelen dan wel aanvullen van de cursusmaterialen en gaan vervolgens op de grond de technieken nog eenmaal kort doornemen. Wie herinnert zich de technieken van de voorbereidingsdag nog? Voordat je het weet bouw jij boven de situatie om zodat je weer veilig naar beneden kan komen zonder je materiaal achter te laten.

Diverse technieken komen aan bod tijdens de voorbereidingsdag en wederom terug op de eerste dag in België.. Diverse methodes voor het ombouwen, abseilen, terugtrekken uit de rots en wat doe je als je te kort touw hebt? Wat zijn de voor- en nadelen van de betreffende techniek zodat je op elk moment in je klim carrière een overwogen beslissing kan gaan maken.

Het voordeel van deze combinatie is dat wanneer we daadwerkelijk bij de rotsen zijn we veel “Oja” momenten krijgen,we dieper op sommige technieken kunnen ingaan en vooral de technieken vaker dan 1x kunnen oefenen zodat je na de combinatie van deze 2 cursussen écht vertrouwd de rots op kan gaan.

Wil je na de klimcursus materialen aanschaffen? Wist je dat je bij De Klimspecialist ook materiaal kan bestellen. Alle gangbare materialen van het Italiaanse merk Climbing Technology zijn doorgaans op voorraad.

Goed om te weten
Alle deelnemers dienen zelf de entree bij de klimhal af te rekenen. Heb je een 10-rittenkaart of abonnement bij de klimhal? Dan kun je hier gewoon gebruik van maken. Voor het deel in België zijn de overnachting, maaltijden en overige consumpties niet bij het programma inbegrepen. De camping kan bij worden geboekt maar je bent ook vrij om in de buurt een eigen accommodatie te regelen. Ideaal als je ‘s nachts wat meer luxe wilt dan slapen in een tentje. Een campingplek is meestal voor €10,- geregeld. Voor de avondmaaltijd wordt op de dag zelf gekeken naar de opties, afhankelijk van de locatie. Dit kan op de camping zijn of gezellig in een restaurantje.

Bij succesvolle afronding van de cursus ontvang je het klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen singlepitch.

Na inschrijving ontvang je de bevestiging van de cursus. Hierin staat onder andere de cursuslocaties beschreven. We vragen je nog wat laatste informatie en ontvangt daarna de factuur voor het geboekte programma. De factuur kent altijd een betaaltermijn van 14 dagen.

Wil jij met een groep (een deel van) deze cursus op een andere locatie laten plaatsvinden. Neem contact op om de mogelijkheden hiervan te bespreken.

Kosten
De kosten voor dit programma bedragen €290,- inclusief BTW. Dit is inclusief te gebruiken materialen. Exclusief overnachtingen, maaltijden en overige consumpties.

Cursusdata in 2023
In 2023 zijn er geen vast geplande cursussen, deze zijn enkel op aanvraag beschikbaar.

Inschrijven

  Aan welke voorbereidingsdag wil je deelnemen? (verplicht)
  nader te bepalen

  Aan welke 2-daagse wil je deelnemen? (verplicht)
  nader te bepalen

  Wil je dat we een campingovernachting voor je regelen? (verplicht)
  JaNee

  In welke hal klim of boulder je het meeste?

  Om het aanvragen voor een klimvaardigheidsbewijs te vergemakkelijken bij succesvolle afronding van de cursus, graag ook onderstaande gegevens invullen