Kennismaking met rotsklimmen en klettersteigen

Ben jij fervent boulderaar, klim je zo nu en dan in de klimhal (eventueel onder begeleiding) of klim je al in de hal maar heb je nog nooit buiten in de rots geklommen? Neem dan deel aan het programma kennismaking met rotsklimmen. Je gaat proeven aan het klimmen in de rotsen, staan stil bij diverse klimtechnieken, komt abseilend van ruim 35 meter naar beneden en we wisselen het klimmen af met toppen van een klettersteigroute.

Programma
Het programma start om 10.00u met het verzamelen op de afgesproken locatie. Deze locatie is op de dag zelf vanuit Nederland goed aan te rijden. Na de ontvangst van de materialen gaan we eerst bezig met het reguliere rotsklimmen. De instructeur zorgt dat de klimtouwen worden uitgehangen en legt vervolgens uit hoe jij je bevestigd aan het touw door middel van de teruggestoken achtknoop. Natuurlijk leer je hoe je veilig een klimmer zekert zodat er veilig geklommen kan worden. Het mooie aan dit programma is dat de klimgebieden waar we gebruik van maken zowel over eenvoudige als lastigere routes beschikt. Hiermee kan iedereen op zijn/haar eigen niveau worden uitgedaagd. Wanneer de armen wat rust willen starten we met de ruim 35 meter hoge abseil. Eventueel een 2e keer abseilen? Of toch nog een keer een route klimmen? Alles behoort tot de mogelijkheden.

De volgende dag gaan we naar een ander klimgebied en starten we wederom met een klimsessie en in de middag zullen we starten met de klettersteig. We verplaatsen ons langs de rots en iedereen beveiligt zichzelf door middel van een speciale set aan de staalkabel die verspreid langs de rots vast is gezet.

Wil je na de cursus materialen aanschaffen? Wist je dat je bij De Klimspecialist ook materiaal kan bestellen. Alle gangbare materialen van het Italiaanse merk Climbing Technology zijn doorgaans op voorraad.

Goed om te weten
De overnachting, maaltijden en overige consumpties zijn niet bij het programma inbegrepen. De camping kan bij worden geboekt maar je bent ook vrij om in de buurt een eigen accommodatie te regelen. Ideaal als je ‘s nachts wat meer luxe wilt dan slapen in een tentje. Een campingplek is meestal voor €10,- geregeld. Voor de avondmaaltijd wordt op de dag zelf gekeken naar de opties, afhankelijk van de locatie. Dit kan op de camping zijn of gezellig in een restaurantje.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om het toprope klimvaardigheidsbewijs aan het einde van deze 2 dagen te behalen?

Na inschrijving ontvang je de bevestiging van de cursus. Hierin staat onder andere de cursuslocaties beschreven. We vragen je nog wat laatste informatie en ontvangt daarna de factuur voor het geboekte programma. De factuur kent altijd een betaaltermijn van 14 dagen.

Wil jij met een groep (een deel van) deze cursus op een andere locatie laten plaatsvinden. Neem contact op om de mogelijkheden hiervan te bespreken. Wil jij gewoon een leuk weekendje in de rotsen met familie of vrienden beleven vol adrenaline en spanning? Dit programma is daarvoor ook geschikt.

Kosten
De kosten voor dit programma bedragen €210,- inclusief BTW. Dit is inclusief te gebruiken materialen. Exclusief maaltijden, overige consumpties en overnachting.

Cursusdata in 2023
In 2023 zijn er geen vast geplande cursussen, deze zijn enkel op aanvraag beschikbaar.

Inschrijven
Inschrijven voor dit programma is niet meer mogelijk. Het programma zit reeds vol.