Cursus klettersteigen / via ferrata

Langs een rots verplaatsen en jezelf beveiligen aan de stalen kabel. Dat is het belangrijkste bij het klettersteigen. Maar wat is dan via ferrata? Dat is precies hetzelfde maar dan de Italiaanse benaming. Het klettersteigen is laagdrempelig maar zeker niet zonder risico. Tijdens deze 2-daagse klettersteigcursus leer jij belangrijke basiskennis om veilig de bergen in te gaan.

Belangrijk! Je kunt aan deze cursus deelnemen zonder dat je ervaring hebt met het zelfstandig klimmen.

Programma
We verzamelen tussen 09.30 en 09.45 op de afgesproken plek zodat we om 10.00u ook direct van start kunnen gaan. Doorgaans is dit de parkeerplek van het betreffende gebied waar de klettersteigcursus die dag plaats vindt. Dit kan per cursusweekend verschillen. Deze locatie is op de dag zelf vanuit Nederland goed aan te rijden. We starten met het verdelen dan wel aanvullen van de cursusmaterialen.
De eerste dag staat altijd in het teken van theorie behandelen gecombineerd met veel oefenen in de praktijk. We starten met wat geschiedenis. Gaan de klettersteig beleven en evalueren waar we tegenaan liepen. Hoe kun je iemand ondersteunen waarbij het ook voor jezelf op een veilige manier blijft verlopen.

De 2e dag wordt doorgaans een tikkeltje zwaarder. Hierbij is de hoogte wat groter en mag je alles wat je op de eerste dag geleerd hebt uit de kast halen om te laten zien dat je op een verantwoorde manier de klettersteig doorloopt.

Wil je na de klettersteigcursus materialen aanschaffen? Wist je dat je bij De Klimspecialist ook materiaal kan bestellen. Alle gangbare materialen van het Italiaanse merk Climbing Technology zijn doorgaans op voorraad.

Goed om te weten
De overnachting, maaltijden en overige consumpties zijn niet bij het programma inbegrepen. De camping kan bij worden geboekt maar je bent ook vrij om in de buurt een eigen accommodatie te regelen. Ideaal als je ‘s nachts wat meer luxe wilt dan slapen in een tentje. Een campingplek is meestal voor €10,- geregeld. Voor de avondmaaltijd wordt op de dag zelf gekeken naar de opties, afhankelijk van de locatie. Dit kan op de camping zijn of gezellig in een restaurantje.

Na inschrijving ontvang je de bevestiging van de cursus. Hierin staat onder andere de cursuslocaties beschreven. We vragen je nog wat laatste informatie en ontvangt daarna de factuur voor het geboekte programma. De factuur kent altijd een betaaltermijn van 14 dagen.

Wil jij met een groep (een deel van) deze cursus op een andere locatie laten plaatsvinden. Neem contact op om de mogelijkheden hiervan te bespreken.

Kosten
De kosten voor dit programma bedragen €200,- inclusief BTW. Dit is inclusief te gebruiken materialen. Exclusief overnachtingen, maaltijden en overige consumpties.

Cursusdata in 2023
Op dit moment staat deze cursus niet in de planning voor 2023. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Inschrijven
Inschrijven voor dit programma is niet mogelijk op dit moment.