3-daagse singlepitch cursus

Wil jij in 3 dagen toewerken tot het niveau van singlepitch klimmer? Check dan wat wij voor je kunnen bieden.

Programma
We verzamelen tussen 09.30 en 09.45 op de afgesproken plek zodat we om 10.00u ook direct van start kunnen gaan. Doorgaans is dit de parkeerplek van het betreffende klimgebied waar de klimcursus die dag plaats vindt. Dit kan per cursusweekend verschillen. Deze locatie is op de dag zelf vanuit Nederland goed aan te rijden. We starten met het verdelen dan wel aanvullen van de cursusmaterialen en gaan vervolgens eerste op de grond aan de slag. We starten met het aanleren van de technieken die we vandaag als eerste nodig gaan hebben.

Dag 2 van de klimcursus start met een stuk herhaling. Wie herinnert zich de technieken van gisteren nog volledig. Belangrijk is dat we in deze cursus de tijd nemen en eigenlijk geen druk hebben van de tijd die weg tikt. Voordat je het weet bouw jij boven de situatie om zodat je weer veilig naar beneden kan komen zonder je materiaal achter te laten.

Diverse technieken komen aan bod tijdens de voorbereidingsdag en wederom terug op de eerste dag in België.. Diverse methodes voor het ombouwen, abseilen, terugtrekken uit de rots en wat doe je als je te kort touw hebt? Wat zijn de voor- en nadelen van de betreffende techniek zodat je op elk moment in je klim carrière een overwogen beslissing kan gaan maken. Dit herhalen we op de 3e dag nogmaals gecombineerd met het klimmen van diverse singlepitch-routes waarbij je de technieken goed moet kunnen demonstreren.

Er is gekozen om deze cursus standaard 3 dagen te laten duren. Dit doen we zodat er veel “Oja” momenten langskomen, we kunnen hierdoor soms ook dieper op sommige technieken ingaan en vooral de technieken vaker dan 1x kunnen oefenen zodat je na de cursus écht vertrouwd de rots op kan gaan.

Wil je na de klimcursus materialen aanschaffen? Wist je dat je bij De Klimspecialist ook materiaal kan bestellen. Alle gangbare materialen van het Italiaanse merk Climbing Technology zijn doorgaans op voorraad.

Goed om te weten
De overnachting, maaltijden en overige consumpties zijn niet bij het programma inbegrepen. De camping kan bij worden geboekt maar je bent ook vrij om in de buurt een eigen accommodatie te regelen. Ideaal als je ‘s nachts wat meer luxe wilt dan slapen in een tentje. Een campingplek is meestal voor €10,- geregeld. Voor de avondmaaltijd wordt op de dag zelf gekeken naar de opties, afhankelijk van de locatie. Dit kan op de camping zijn of gezellig in een restaurantje.

Bij succesvolle afronding van de cursus ontvang je het klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen singlepitch.

Na inschrijving ontvang je de bevestiging van de cursus. Hierin staat onder andere de cursuslocaties beschreven. We vragen je nog wat laatste informatie en ontvangt daarna de factuur voor het geboekte programma. De factuur kent altijd een betaaltermijn van 14 dagen.

Wil jij met een groep (een deel van) deze cursus op een andere locatie laten plaatsvinden. Neem contact op om de mogelijkheden hiervan te bespreken.

Kosten
De kosten voor dit programma bedragen €300,- inclusief BTW. Dit is inclusief te gebruiken materialen. Exclusief overnachtingen, maaltijden en overige consumpties.

Cursusdata in 2023
In 2023 zijn er geen vast geplande cursussen, deze zijn enkel op aanvraag beschikbaar.

Inschrijven

    Aan welke 3-daagse wil je deelnemen? (verplicht)

    Wil je dat we een campingovernachting voor je regelen? (verplicht)
    JaNee

    In welke hal klim of boulder je het meeste?

    Om het aanvragen voor een klimvaardigheidsbewijs te vergemakkelijken bij succesvolle afronding van de cursus, graag ook onderstaande gegevens invullen